FAQ 1.0

Miejsce na informacje, wyjaśnienia i dyskusje o OFICJALNYM faq wypuszczanym przez niemiłościwie nam panujące Fantasy Flight Games
Wosho
Posty: 2096
Rejestracja: 24 cze 2012, 13:10

FAQ 1.0

Postautor: Wosho » 07 lip 2016, 00:01

Pierwszy faq.
Brak restrykcji i banów ;)
https://images-cdn.fantasyflightgames.c ... cg_faq.pdf

Awatar użytkownika
Breaker
Posty: 1828
Rejestracja: 31 gru 2010, 13:30

Re: AGoT 2.0

Postautor: Breaker » 07 lip 2016, 06:26

rewelacyjny faq, napisany tak bardzo lopatologicznie ze kazdy musi zrozumiec, nawet jak sie bardzo stara zeby tego nie zrobic. restrykty sa na razie bez sensu, watpie zeby sie pojawily przed 5-6 seria chapterow.
House Martell Loyalist. Unbowed, Unbent, Unbroken.

Cunning but Brutal

"Nie pieszcze sie z aGoTem tylko nak%$&@*am jak Korwin lewakow" :D by mistrz Szczudel

quas
Posty: 1394
Rejestracja: 28 paź 2015, 17:16

Re: AGoT 2.0

Postautor: quas » 07 lip 2016, 07:35

faktycznie łopatologicznie

że też nie potrafią tak samo napisać softu turniejowego :/
Lion Clan
Samurai*Deathseeker

Awatar użytkownika
Breaker
Posty: 1828
Rejestracja: 31 gru 2010, 13:30

Re: AGoT 2.0

Postautor: Breaker » 07 lip 2016, 08:10

zeby nie bylo, jestem zwolennikiem lopatologicznych faq. dlaczego? bo nie pozostawiaja miejsca na nadinterpretacje. nie znosze jak ktos probuje nadmiernie kombinowac nad prostymi kwestiami
House Martell Loyalist. Unbowed, Unbent, Unbroken.

Cunning but Brutal

"Nie pieszcze sie z aGoTem tylko nak%$&@*am jak Korwin lewakow" :D by mistrz Szczudel

Kozak
Posty: 235
Rejestracja: 24 lis 2015, 20:55

Re: AGoT 2.0

Postautor: Kozak » 07 lip 2016, 08:57

Bardzo dobrze, że nie ma jeszcze banów/restrykcji, oby jak najdłużej. A errata poprawia jedynie literówkę na karcie Horasa i oczywisty błąd w instrukcji.

Jak dla mnie jedna nowość:

A player cannot put a copy of an opponent’s unique card
into play if another copy of that unique card is already in
play or is in its owner’s dead pile.

Czyli jeśli mam jednego Ghastona w odrzuconych, a drugiego w grze, to Euron nie może mi podebrać tego z odrzuconych.
W dotychczasowych materiałach nie było zasady, która by tego zabraniała.

Awatar użytkownika
szczudel
Posty: 3573
Rejestracja: 16 sty 2015, 21:14
Lokalizacja: Niepołomice
Kontaktowanie:

Re: AGoT 2.0

Postautor: szczudel » 07 lip 2016, 09:10

Ależ wykastrowali Yorena i nadchodzące Night Gathers :\
Dobrze, NW i Yoren byli OP id CSa.
Blog Poświęcony Karcianej Grze o Tron: http://gramyotron.blogspot.com

Gziku
Posty: 239
Rejestracja: 03 gru 2014, 10:22

Re: AGoT 2.0

Postautor: Gziku » 07 lip 2016, 09:50

Kozak pisze:Jak dla mnie jedna nowość:

A player cannot put a copy of an opponent’s unique card
into play if another copy of that unique card is already in
play or is in its owner’s dead pile.

Czyli jeśli mam jednego Ghastona w odrzuconych, a drugiego w grze, to Euron nie może mi podebrać tego z odrzuconych.
W dotychczasowych materiałach nie było zasady, która by tego zabraniała.


Niby wszystko fajnie pięknie, łopatologiczny, z tym tylko problemem że przytoczony przez Ciebie fragment dotyczy sekcji: (1.3) Unique characters in play and in the dead pile
W związku z powyższym uważam że nic się nie zmieniło jeśli chodzi o Eurona i własność lokacji...

Luka_Brazzi
Posty: 2069
Rejestracja: 11 gru 2011, 11:50
Lokalizacja: Warszawa

Re: FAQ 1.0

Postautor: Luka_Brazzi » 07 lip 2016, 09:52

@Kozak:
Chodzi o to o czym pisze Szczudeł. Nie możesz wstawić z, na przykład, Yorena kopii karty przeciwnika jeżeli jest ona
już na stole albo w deadzie.

FAQ jest szczerze mówiąc trochę bez sensu. Nie zaadresowano poważniejszych spraw związanych z zagnieżdżonymi reakcjami
(Jon Snow i Robb) i kolejnością działania efektów/reakcji i kilku innych poważniejszych dyskusji. Tak FAQ na odwal się przed
sezonem Nationalsów/GenConem.
#moribundziewróć

Kozak
Posty: 235
Rejestracja: 24 lis 2015, 20:55

Re: AGoT 2.0

Postautor: Kozak » 07 lip 2016, 09:53

Gziku pisze:W związku z powyższym uważam że nic się nie zmieniło jeśli chodzi o Eurona i własność lokacji...

Ok, to zacytuj fragment z rules reference, który zabraniałby Euronowi zabrać Ghastona z discarda, gdy inna kopia Ghastona jest w grze u właściciela.

Awatar użytkownika
fruszu
Posty: 1576
Rejestracja: 23 lis 2010, 19:13
Lokalizacja: Wrocław

Re: FAQ 1.0

Postautor: fruszu » 07 lip 2016, 09:54

Gziku pisze:A player cannot put a copy of an opponent’s unique card
into play if another copy of that unique card is already in
play

No właśnie nie może, Gziku. Przynajmniej ja też tak to rozumiem, bo inna kopia jest w grze.
EDIT: Ok, zrozumiałem, nie ma tematu.


Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość